Eigen-Kracht-boek & Eigen-Kracht-training

voor groep 7 & 8 van het openbaar basisonderwijs van Amsterdam.

Je zelfbeschikking vergroten

“Kinderen leren ervaren dat ze vanuit zichzelf kunnen kiezen waar ze voor staan. Dat ze invloed kunnen uitoefenen op wat ze belangrijk vinden in hun leven”.

Voor het schooljaar 2017-2018 brengt FC de Krachtpatsers een ‘Eigen-Kracht’ werkboek uit voor alle groep 7 en groep 8 leerlingen in het openbaar onderwijs van Amsterdam. Leerlingen vullen in het werkboek hun persoonlijke kwaliteiten, vaardigheden, angsten, passies en drijfveren in. Met dat proces krijgen ze inzicht in waar ze voor gaan en staan.

Ze leren daarnaast op een aansprekende manier keuzes te maken over thema’s die hen bezighouden, en krijgen handvatten hoe ze tot actie kunnen komen om die thema’s ook echt meer aandacht te geven. Met prikkelende vragen en begeleiding van docenten en/of trainers leren zij zo hun eigen invloed te vergroten. Het Eigen-Kracht-werkboek is een bruikbare instap om bijv. lessen in burgerschapsvorming mee te benaderen.

 

Training

Als school kan je kiezen om naast het werkboek je leerlingen ook de Eigen-Krachttraining te laten meemaken. In overleg met de school worden 4 momenten ingepland waarin een trainer van FC de Krachtpatsers 1 uur de klas inkomt om met de leerlingen en het werkboek aan de slag te gaan. De 4 momenten vinden idealiter binnen 2 maanden plaats; de training kan tussen sept 2017 en mrt 2018 worden ingepland. De planning van de school is hierbij leidend.

 

Kosteloos

Zowel het aangeleverd krijgen van het boek op school, als de trainingen zijn gratis. Het Eigen-Kracht-Boek en de Eigen-Kracht-Trainingen worden mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Humanisme Fonds Amsterdam van het Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland.

 

Stichting FC de Krachtpatsers

Stichting FC de Krachtpatsers bestaat uit een groep jonge professionals werkzaam als bijv. psycholoog, onderwijskundige, coach of opvoedingsondersteuner. Alle trainers hebben ruime ervaring met training en begeleiding in het onderwijs.

 

JA ik wil!

Wil je ook het Eigen-Kracht-Boek op jullie school geleverd krijgen en/of jullie leerlingen getraind laten worden in hun Eigen Kracht?

Neem dan contact op met Nina Blussé. @: nina@fcdekrachtpatsers.nl Tel.: 06-24775745 www.fcdekrachtpatsers.nl