Goals with soul


Een open boek

Het is januari 2016. Een nieuwe jaar, dat als een open boek voor me ligt. Een jaar waarin 366 pagina’s roepen om beschreven te worden met de mooiste avonturen, de liefste wensen, de geweldigste momenten en vooral veel en vaak schaterlachen.

Op welke manier kies ik er voor dat dit jaar te gaan doen? Daarvoor gaan we terug naar Tweede kerstavond 2015. Al 9 jaar is Tweede kerstavond een hele bijzondere avond voor mij, mijn vader en inmiddels ook mijn man. De kerstlichtjes zijn aan, de open haard brandt, we hebben ons kerstdiner van te voren zorgvuldig samengesteld en ons goed voorbereid op de avond die gaat komen.

Dit is de avond waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitblikken om de focus voor het nieuwe jaar vast te stellen. De gesprekken zijn echt, oprecht en diepgaand. Een van mijn hoogtepunten van het jaar. De focus voor het nieuwe jaar wordt het liefst een pakkende zin of een woord, soms mag je smokkelen en worden het meerdere woorden.

Hoe wil ik mij voelen?

De keuzes van mijn focus wordt dit jaar geïnspireerd door ‘The Desire Map’ van Danielle laPorte. Een boek dat mijn ogen opende om ‘Goals with Soul’ te creëren voor mijzelf. Dus niet te veel te focussen op te behalen doelen, maar meer te focussen op hoe ik mij wil vóelen. Vanuit de gedachte dat de reden waarom ik de doelen voor mezelf stel ook voortkomt uit een bepaald gevoel dat ik voor mijzelf wil creëren.

In mijn voorbereidingen naar deze avond ga ik al op zoek en heb ik al reflectie momenten met mezelf, langzaam ontstaan de nieuwe woorden. Hoe is het afgelopen jaar geweest, heb ik mijn woorden van afgelopen jaar kunnen volbrengen? Ben ik gegroeid daar waar ik wilde groeien of ben ik door de drukte van het leven verleid om het te laten voor wat het is?

Na mijn mijmer momenten werden dit mijn focus woorden voor 2016: Ease, Creative & Connected.

Ease, omdat ik de ruimte wil voelen om te zijn, om op spontane avonturen te gaan en om echt rust te kunnen nemen in plaats van alleen maar door te blijven rennen. Vooral het laatste is een grote uitdaging.

Creative, omdat ik gewoon heel blij word van creëren, ontwikkelen, maken & inspireren.

Connected, omdat ik me verbonden wil blijven voelen met mijzelf, mijn gezin, de doelgroepen met wie ik mag werken en zo het beste van mijzelf kan geven.

De Krachtpatsers

Binnen de Krachtpatsers ervaar ik ook geweldige “Core Desired Feelings”, zoals Danielle deze ook noemt. We spelen en hebben plezier door de verschillende oefeningen die we doen met de leerlingen, docenten en ouders zoals het vieren van onze fouten. Een oefening die elke keer weer zoveel plezier brengt. We brengen diepgang en ontdekking omdat we de leerlingen verbinden met hun kwaliteiten, we laten ouders stralen door ze in te laten zien hoe geweldig en uniek ze zijn, er ontstaat verbondenheid doordat de leerlingen en docenten meer van elkaar te weten komen dan alleen welk cijfer ze hebben gehaald voor wiskunde. Een van de leerlingen gaf ons prachtige, pakkende feedback terug na een training: “Iedereen heeft zijn eigen verhaal, echt bizar.”

Mijn vraag aan jou

Hoe zou jij je willen voelen in 2016, als jij mag kiezen en de sky de limit is?

In bepaalde gebieden van je leven wil je je misschien anders voelen dan op andere gebieden, maar als je een kleine selectie van maximaal 5 Core Desired Feelings zou kiezen, welke zouden dat dan zijn?

Ik wens je een geweldig, inspirerend en magisch 2016!

Liefs,

Merel

Featured Posts
Recent Posts